ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ (FNA) ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατική εξέταση, η οποία γίνεται από ειδικό Ιατρό Ακτινολόγο με εξειδίκευση στο Υπερηχογράφημα της συγκεκριμένης περιοχής. Σκοπός της είναι η λήψη υλικού, ώστε να ακολουθήσει η επεξεργασία και έλεγχός του από ειδικό Ιατρό Κυτταρολόγο.

Η παρακέντηση θυρεοειδούς με λεπτή βελόνα βιοψίας (FNA) είναι η εξέταση κατά την οποία λαμβάνεται υλικό από όζο για κυτταρολογικό έλεγχο, προκειμένου να βεβαιώσουμε αν είναι ή όχι κακοήθης. Έχει πλέον καθιερωθεί ως εξέταση ρουτίνας λόγω της απλότητάς της, παρόλα αυτά αποτελεί ιατρική πράξη εκπληκτικής διαγνωστικής ακρίβειας και ασφάλειας.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ;

Αρχικά γίνεται υπερηχογράφημα θυρεοειδούς με αξιολόγηση των όζων για την πιθανότητα κακοήθειας. Για την εκτίμηση της κατάστασης εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές (μελέτη αιμάτωσης, ελαστογραφία) ώστε να συνεκτιμηθεί το πλέον ύποπτο στοιχείο που αφορά το σημείο του όζου.

Ωστόσο πραγματοποιείται χαρτογράφηση της περιοχής στα συγγενή όργανα που αφορούν τον τράχηλο και τους λεμφαδένες για τυχόν ανεύρεση υπόνοιας διήθησης. Χρηστική απόρροια αυτού είναι η ταυτόχρονη λήψη υλικού από τα ύποπτα σημεία, αποφεύγοντας έτσι επανεξετάσεις και καθυστερήσεις επιβεβλημένων χειρουργείων.

Ο εξοπλισμός του ομίλου MediOne με υπερσύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και το εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό των μονάδων μας, εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα υπηρεσιών και διασφαλίζει το έγκυρο διαγνωστικό αποτέλεσμα. Αυτές οι προϋποθέσεις κατατάσσουν τις υπηρεσίες μας στις κατευθυνόμενες παρακεντήσεις, αξιόπιστες και ασφαλείς.

 

Επισκεφθείτε σήμερα ένα από τα κέντρα μας σε ΓΛΥΦΑΔΑ , ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ , ΠΕΡΑΜΑ , ΣΑΛΑΜΙΝΑ , ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , ΑΤΑΛΑΝΤΗ , ΛΑΜΙΑ , ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ώστε να σας καλέσουμε και να σας ενημερώσουμε για τις προνομιακές μας τιμές .

*Η εξέταση πραγματοποιείται μόνο κατόπιν ραντεβού.

 

Κλείστε εδώ το ραντεβού σας!

 

«Αξία μας είναι ο Άνθρωπος»