Τι είναι η λέπρα;

Η λέπρα, γνωστή και ως Νόσος του Χάνσεν, είναι μια ήπια μολυσματική ασθένεια. Η λέπρα είναι ιάσιμη και εάν αντιμετωπιστεί γρήγορα, δεν θα προκαλέσει μακροπρόθεσμες συνέπειες για ένα άτομο.

Προκαλείται από έναν βάκιλο (μικρόβιο) που ονομάζεται Mycobacterium leprae. Επηρεάζει κυρίως το δέρμα, τα νεύρα και τα μάτια. Δεν είναι ιδιαίτερα μεταδοτική ασθένεια. Η περίοδος επώασης (η περίοδος μεταξύ της μόλυνσης και της εμφάνισης συμπτωμάτων) είναι μεγάλη - πέντε χρόνια κατά μέσο όρο, αλλά μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ ενός έτους και 20 ετών. Κατά τη διάρκεια της περιόδου επώασης, ένα μολυσμένο άτομο δεν έχει ορατά σημεία ή συμπτώματα, αλλά μπορεί να είναι ήδη μολυσματικό.

Οποιοσδήποτε μπορεί να διαγνωστεί με λέπρα, αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανοσοποιητικά συστήματα που είναι αρκετά ισχυρά ώστε να μην την αναπτύξουν ακόμα κι αν ζούμε σε μια χώρα όπου υπάρχει λέπρα.

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας;

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου κάθε έτους. Αυτή η ημερομηνία επιλέχθηκε από τον Γάλλο ανθρωπιστή Raoul Follereau ως φόρο τιμής στη ζωή του Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος έκανε πολλή δουλειά με άτομα που επλήγησαν από τη λέπρα και πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου του 1948.

Γιατί γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας;

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας για να ευαισθητοποιήσουμε για μια ασθένεια που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πια, ενώ κάθε χρόνο υπάρχουν 200.000 άτομα που διαγιγνώσκονται με λέπρα και υπάρχουν εκατομμύρια που ζουν με τις καταστροφικές συνέπειες της καθυστερημένης θεραπείας της λέπρας.

Η λέπρα θεραπεύεται με έναν συνδυασμό αντιβιοτικών γνωστών ως Multi Drug Therapy (MDT). Αυτή η θεραπεία είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλο τον κόσμο. Εάν η λέπρα δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές.

Η λέπρα είναι τουλάχιστον 4.000 ετών, γεγονός που την καθιστά μια από τις παλαιότερες ασθένειες που γνωρίζει η ανθρωπότητα. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε η γενιά που θα τερματίσει επιτέλους τη μετάδοση της λέπρας – στόχος μας είναι η μηδενική μετάδοση έως το 2035.

 

Η λέπρα υπάρχει ακόμα, ας είμαστε ενημερωμένοι!

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ

Η National Hugging Day δημιουργήθηκε το 1986 από τον Kevin Zaborney , ο οποίος επέλεξε την 21η Ιανουαρίου επειδή ήταν η περίοδος μεταξύ των χειμερινών διακοπών και των γενεθλίων της νέας χρονιάς, την οποία παρατήρησε ότι είναι σε μια εποχή που οι άνθρωποι τείνουν να αισθάνονται λυπημένοι. Ένιωθε επίσης ότι οι Αμερικανοί συχνά ντρέπονταν να δείξουν στοργή δημοσίως και ήλπιζε ότι η Εθνική Ημέρα Αγκαλιών θα το άλλαζε αυτό.

Η λέξη «αγκάλιασμα» πιστεύεται ότι προέρχεται από τη λέξη «hugga» που σημαίνει «παρηγορώ» στην παλαιά νορβηγική γλώσσα, που πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου 450 χρόνια. Ωστόσο, η ίδια η ιστορία της αγκαλιάς είναι λίγο πιο αβέβαιη. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι μόλις πολύ πρόσφατα (μέσα στα τελευταία 50 χρόνια) είδαμε την πλήρη αποδοχή της αγκαλιάς στο κοινό, διαχωρίζοντάς την από άλλες διακεκριμένες εκδηλώσεις στοργής, όπως το φιλί.

Αγκαλιαζόμαστε για να χαιρετήσουμε φίλους και συγγενείς, για να πούμε αντίο ή για να συγχαρούμε κάποιον. Για να παρηγορήσουμε κάποιον ή να δείξουμε υποστήριξη. Αγκαλιαζόμαστε πριν ξεκινήσουν οι ομάδες αθλημάτων και επιδόσεων τον αγώνα τους και για να δείξουμε ένα γενικό σημάδι στοργής μεταξύ των στενών σχέσεων. Μπορεί να διστάζουμε να αγγίξουμε ο ένας τον άλλον από φόβο μήπως ξεπεράσουμε τα προσωπικά όρια ή κάνουμε κάποιον να νιώσει άβολα, αλλά μερικές φορές αξίζει τον κίνδυνο να τον αγκαλιάσουμε. Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν μια αγκαλιά είναι ευπρόσδεκτη, απλώς ρωτήστε. Δεν χρειάζεται να το κάνετε περίεργο – ένα απλό, “Μπορώ να σε πάρω μια αγκαλιά;” αρκεί. Μερικές φορές μια αγκαλιά μπορεί να αλλάξει τη μέρα κάποιου και διαρκεί μόνο δευτερόλεπτα. Αγκαλιάστε περισσότερο τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τους φίλους σας. Δείξτε τους ότι νοιάζεστε και θα αποκομίσετε επίσης τα οφέλη.

 

Ας αγκαλιαστούμε λοιπόν!

Γιατροί του δημοσίου παίρνουν έγκριση για ιδιωτικά ιατρεία. Τί προβλέπει το νομοσχέδιο;

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», το οποίο φέρνει ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ, αλλά και στις ειδικότητες των νέων γιατρών, προβλέπεται ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί πλήρους απασχόλησης θα δύνανται να κάνουν ιδιωτικούς ελέγχους αλλά και να παρέχουν ιδιωτικές υπηρεσίες, δηλαδή παίρνουν το «πράσινο φως» για να ανοίξουν ιδιωτικό ιατρείο.

 

Εξέτασε τους ασθενείς σου στο χώρο μας!

Με βάση τις ανωτέρω νομοθετικές παρεμβάσεις και έχοντας ως απώτερο στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, ο όμιλος MediOne HealthCare στηρίζει τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ σε αυτήν την εκκίνηση, παρέχοντας σημαντικές και βασικές δωρεάν υπηρεσίες, ώστε να ασκούν πλέον και το δικαίωμα στο ιδιωτικό τους έργο.

Τα υποκαταστήματα MediOne Λαμίας και Αταλάντης στέκονται δίπλα στους γιατρούς του Ε.Σ.Υ παρέχοντας :

  • Δωρεάν χώρο για ιατρείο.
  • Παροχές ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, Τηλέφωνο, Internet.
  • Γραμματειακή Υποστήριξη.
  • Χώρος υποδοχής & αναμονής ασθενών.
  • Άμεση εξυπηρέτηση εργαστηριακών και διαγνωστικών εξετάσεων.
  • Υπηρεσίες προώθησης ιατρείων.
  • Αναλώσιμα Υλικά *.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6970 423917 ή εναλλακτικά να στείλετε email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

«Αξία μας, είναι ο άνθρωπος»

Δωρεάν Ψηφιακές Μαστογραφίες , πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων MediOne με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης συμμέτεχει ενεργά στο Εθνικό πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά», το οποίο περιλαμβάνει χωρίς καμία επιβάρυνση Εξέταση Ψηφιακής Μαστογραφίας για όλες τις γυναίκες-δικαιούχους. Τα Διαγνωστικά Κέντρα MediOne διαθέτουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και πολύ χαμηλής ακτινοβολίας, τα οποία πάντα σε συνεργασία με το θεράποντα ιατρό σας, είναι σε θέση να διαγνώσουν τις πιθανές παθήσεις του μαστού.

Είμαι Δικαιούχος;

Δικαιούχοι στο Πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου μαστών «Φώφη Γεννηματά» είναι όλες οι γυναίκες που έχουν ΑΜΚΑ και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 50-69 ετών. Εξαίρεση αποτελούν οι γυναίκες που έχουν ήδη κάνει εξέταση μαστού κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, είτε έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού την τελευταία πενταετία. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες συστήνουν ψηφιακή μαστογραφία σε γυναίκες 50-69 ετών κάθε 2 χρόνια.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω στο πρόγραμμα;

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν με sms ή email το παραπεμπτικό τους. Με το άυλο παραπεμπτικό τους μπορούν να απευθυνθούν στα Διαγνωστικά Κέντρα MediOne και να κλείσουν το ραντεβού τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Όσες δικαιούχοι δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να απευθυνθούν στον ιατρό τους για έκδοση του παραπεμπτικού με το ΑΜΚΑ τους και κατόπιν να απευθυνθούν στα Διαγνωστικά Κέντρα MediOne, ώστε να ορίσουν το ραντεβού τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου (ΕΠΠΕ) εκδίδει τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά, τα οποία ισχύουν για ένα χρόνο.

 

Μην αγνοείς την πρόληψη..!

 

Κάλεσε ή επισκέψου σήμερα ένα από τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου MediOne για να κλείσεις το ραντεβού σου σήμερα:

 

Γλυφάδα

Σ. Βέμπο 35 & Ανδρέα Παπανδρέου 115

210-9632396

Σαλαμίνα

Λεωφόρος Ιπποκράτους 196 & Χίου 2

210-4640040

Πέραμα

Λεωφόρος Ειρήνης 169 & Σολωμού 1

210-4022800

Δραπετσώνα

Χατζοπούλου 4-6 & Τουλουμτζή 30

210-4635300

Αταλάντη

1ο χλμ Επαρχ.Οδού Σκάλας - Αταλάντης

22330-80500

Λαμία

Πανουργιά 13 & Λεωνίδου - Λαμία

22310-32500

 

 

«Αξία μας, είναι ο Άνθρωπος»

Συμβεβλήμενοι με τον ΕΟΠΥΥ

Image

Δεκτές όλες οι κάρτες

Πιστωτικές ή Χρεωστικές
Image