Τί είναι η Υπερβαρική Οξυγονοθεραπεία;

Η θεραπεία με Υπερβαρικό Οξυγόνο (ΗΒΟΤ) είναι η μέθοδος χορήγησης 100% οξυγόνου σε περιβάλλον πίεσης μεγαλύτερης της ατμοσφαιρικής. Η χορήγηση του οξυγόνου γίνεται μέσα σε ειδικό θάλαμο. Η αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό του θαλάμου γίνεται με την είσοδο πεπιεσμένου αέρα και στους ασθενείς χορηγείται το οξυγόνο μέσω ειδικής μάσκας προσώπου. Εφόσον ο αέρας που αναπνέουμε, περιέχει μόνο 21% οξυγόνο, γίνεται αντιληπτό πως σε περιβάλλον υψηλής βαρομετρικής πίεσης, η ποσότητα του οξυγόνου , την οποία αναπνέουμε είναι 10-15 φορές μεγαλύτερη από τις κανονικές συνθήκες.

Πώς θα με βοηθήσει;

Το Υπερβαρικό Οξυγόνο βοηθάει το σώμα με διάφορους τρόπους όπως:

  • Υπεροξυγόνωση
  • Αγγειοσύσπαση & μείωση οιδήματος
  • Ενισχύει την αναγέννηση των ιστών & αγγείων
  • Δραστηριοποιεί τα Λευκά Αιμοσφαίρια
  • Βελτιώνει τη δράση των αντιβιοτικών & την τοξική τους επίδραση στους μικροοργανισμούς
  • Μειώνει το μέγεθος των φυσαλίδων & την ποσότητα αζώτου στους ιστούς


Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο χρησιμοποιείται:

Ορθοπεδικά: Οστικό Οίδημα, Νέκρωση Οστών, Ατελής Πώρωση Καταγμάτων, Χρόνια Οστεομυελίτιδα, Τενοντίτιδες – Περιοστίτιδες, Αποκατάσταση από τραυματισμούς και χειρουργεία.

Αθλητικά: Αθλητικές Κακώσεις, Πρόληψη Αθλητικών Κακώσεων, Προαγωγή Αθλητικών Επιδόσεων .

Αγγειολογικά: Διαβητικό Πόδι, Έλκη Φλεβικής Στάσης, Χρόνια Τραύματα, Ισχαιμία Άκρων, Νόσος Καπνιστών , Πρόληψη Δημιουργία Νέων Αγγείων, Επιβίωση Δερματικών Μοσχευμάτων

Ογκολογικά: Επιπλοκές από ακτινοβολία μαλακών μορίων και οστών, Αιμορραγική κυστίτιδα, Μετακτινική κολίτιδα.

Νευρολογικά: Ισχαιμία εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού, Πάρεση Προσωπικού, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Διαβητική νευροπάθεια, Νευροεκφυλιστικές νόσοι.

Ωτορινολαρυγγολογικά: Αιφνίδια Νευροαισθητήρια Βαρηκοΐα, Εμβολές.

Αισθητική: Βελτιστοποίηση του κυτταρικού μεταβολικού καθεστώτος, βοηθά στην αποκατάσταση των πλαστικών χειρουργικών επεμβάσεων, βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα, αύξηση της σύνθεσης κολλαγόνου, βοηθάει στην καθυστέρηση της γήρανσης.

Δερματολογικά: Ακμή, Εγκαύματα, Μοσχεύματα, Ψωρίαση.

Γναθοχειρουργικά: Αποκατάσταση μετά από Εμφυτεύματα, Οστεομυελίτιδα Γνάθου, Οστεονέκρωσης Γνάθου, Πρόληψη Επιπλοκών από παρεμβάσεις Ακτινοβολημένης Γνάθου, Περιοδοντίτιδα.

Παθολογικά: Νόσος Crohn, Χρόνια Κόπωση, Ινομυαλγία .

Ουρολογικά: Χρόνια Προστατίδα, Μετακτινικές βλάβες Ουροδόχου Κύστεως, Ανδρική Υπογονιμότητα (Διαταραχές Αιμάτωσης), Αποκατάσταση μετά από επεμβάσεις Πέους (Επιμήκυνση).

Οφθαλμολογικά: Απόφραξη Κεντρικής Αρτηρίας Οφθαλμού, Απόφραξη Φλέβας Οφθαλμού.

 

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;

Πολλοί και διάφοροι, είναι οι παράγοντες, οι οποίοι καθορίζουν το ακριβές πρωτόκολλο θεραπείας. Κατά κανόνα οι συνεδρίες γίνονται καθημερινά, 1 συνεδρία την ημέρα, 5 μέρες την εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός συνεδριών εξατομικεύεται ανάλογα με το θεραπευτικό πρωτόκολλο, τον θεράποντα ιατρό, τον ιατρό Υπερβαρικής Ιατρικής και τον ασθενή.

Ποιο είναι το κόστος;

Τα πρακτικά οφέλη της θεραπείας με Υπερβαρικό Οξυγόνο περιλαμβάνουν και την οικονομική προσιτότητα. Το κόστος συνεδρίας για την Υπερβαρική θεραπεία είναι πολύ μικρότερο από άλλες προηγμένες ιατρικές θεραπείες. Ποικίλει από τον αριθμό των συνεδριών δηλαδή το θεραπευτικό πρωτόκολλο που θα χρειαστεί να ακολουθηθεί.

Στο Τμήμα ακολουθούμε πιστά όλους τους θεσμοθετημένους κανόνες ασφαλείας για διεξαγωγή θεραπειών ΗΒΟΤ. Εκτός θαλάμου βρίσκεται πάντοτε ένας εξειδικευμένος Τεχνικός καθώς και Νοσηλευτής. Το Υπερβαρικό Οξυγόνο χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με μια συνολική θεραπευτική προσέγγιση του ασθενούς. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις συμβουλές του γιατρού σας που μπορεί να περιλαμβάνουν και άλλες συστάσεις, φαρμακευτικές ή μη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή Ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Διαγνωστικό Κέντρο του Ομίλου MediOne στη Γλυφάδα:

Διεύθυνση : Ανδρέα Παπανδρέου 115 & Σοφίας Βέμπο 35, Γλυφάδα

Τηλέφωνο : 210-96.32.396

 

«Αξία μας είναι ο Άνθρωπος»