Προαθλητικός Έλεγχος

Κάθε αθλούμενος, ανεξάρτητα με την ηλικία ή το φύλο του, θα πρέπει να υποβάλλεται στον απαιτούμενο προαθλητικό έλεγχο πριν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα άσκησης, καθώς ο προαθλητικός έλεγχος διασφαλίζει τόσο την ποιότητα της υγείας του όσο και το βέλτιστο αποτέλεσμα της άσκησής του. Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η καρδιαγγειακή μας υγεία είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο προαθλητικός καρδιολογικός έλεγχος παίζει ένα καίριο ρόλο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της άσκησης.

 

Τι περιλαμβάνει ο προαθλητικός καρδιολογικός έλεγχος;

 

Ο βασικός έλεγχος περιλαμβάνει:

Εφόσον ο καρδιολόγος κρίνει ότι απαιτούνται και επιπλέον εξετάσεις, αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:


Με βάση τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων, ο ιατρός μπορεί να καταλήξει σε ανάλογα συμπεράσματα όπως: αν ο αθλητής μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλος για την άσκηση χωρίς περιορισμούς ή αν η άσκηση είναι απαγορευτική, λόγω σοβαρών καρδιαγγειακών προβλημάτων που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του αθλητή.

Ο προαθλητικός καρδιολογικός έλεγχος είναι κρίσιμης σημασίας για την προστασία της καρδιαγγειακής υγείας μας πριν από την έναρξη οποιασδήποτε έντονης αθλητικής δραστηριότητας και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά, ειδικά για αθλητές που συμμετέχουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο ή για εκείνους που παρουσιάζουν υψηλότερους παράγοντες κινδύνου. Αποτελεί μια συνετή προληπτική εξέταση που μπορεί να ανακαλύψει πιθανά καρδιαγγειακά προβλήματα και να παρέχει σαφές πλαίσιο ασφαλείας για την άσκηση.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο προαθλητικός καρδιολογικός έλεγχος δεν αφορά μόνο τους αθλητές. Οποιοσδήποτε σκοπεύει να ξεκινήσει μια έντονη άσκηση ή προπόνηση, ανεξάρτητα από την ηλικία, θα πρέπει να εξεταστεί κατάλληλα προκειμένου να διασφαλιστεί η καρδιαγγειακή του υγεία.

 

Στα Διαγνωστικά Κέντρα του ομίλου MediOne πραγματοποιούνται προαθλητικοί καρδιολογικοί έλεγχοι κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές.

Επισκεφθείτε ή καλέστε ένα από τα κέντρα μας σε Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Δραπετσώνα, Πέραμα, Σαλαμίνα για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας ή συμπληρώσετε τα στοιχεία σας ΕΔΩ και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

«Αξία μας είναι ο Άνθρωπος»