ΥΠΕΡΒΑΡΙΚΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

 

Πολλοί αθλητές παγκοσμίως, επαγγελματικές αθλητικές ομάδες καθώς και επαγγελματίες της αθλητιατρικής στηρίζονται στην Υπερβαρική Οξυγoνοθεραπεία (ΘΥΒΟ) για να βελτιώσουν την αθλητική τους απόδοση ή να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της «αθλητικής κόπωσης». Το Υπερβαρικό οξυγόνο είναι μια ισχυρή θεραπεία όχι μόνον αποκατάστασης τραυματισμών των αθλητών αλλά και πρόληψης κακώσεων καθώς και προαγωγός των επιδόσεων.

Διάσημοι αθλητές όπως ο David Beckham, Cristiano Ronaldo, Valentino Rossi, Novak Djoković, LeBron James και πολλοί άλλοι προσφεύγουν στη θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο για ταχεία ανάκαμψη από σκληρές προπονήσεις, για ταχύτερη αναγέννηση των οστών και των χόνδρων, για μειωμένη μυϊκή κόπωση και εξάντληση. Ο χρόνος ανάκτησης μπορεί να μειωθεί έως και κατά 33% με τη χρήση του υπερβαρικού οξυγόνου. Είτε αγωνίζεστε σε ένα άθλημα επαφής, τονίζοντας τις αρθρώσεις με το τρέξιμο, είτε τους τεντωμένους τένοντες στο γυμναστήριο, ακόμα και οι πιο ικανοί αθλητές θα υποφέρουν πιθανώς από τραυματισμό σε κάποιο σημείο.

Περισσότερο από το 60% των αθλητών και δρομείς, έχουν από έναν τραυματισμό κάθε χρόνο. Το Υπερβαρικό οξυγόνο είναι μια πραγματικά μεταβαλλόμενη θεραπεία, καθώς βοηθά τον τραυματισμένο ιστό, να απορροφήσει 700 φορές την ποσότητα του κανονικά διαθέσιμου οξυγόνου. Μια 60 λεπτών θεραπεία, με Υπερβαρική Οξυγονοθεραπεία, επιτρέπει στο οξυγόνο να διεισδύσει βαθιά στο αίμα, το πλάσμα και τα εγκεφαλικά υγρά, αυξάνοντας την επούλωση και την κυκλοφορία όπου χρειάζεται περισσότερο. Οι τραυματισμοί που μπορεί να βοηθηθούν με τη θεραπεία του υπερβαρικού οξυγόνου είναι, το οστικό οίδημα, μυϊκές καταστάσεις και κόπωση και βλάβες στους χόνδρους.

Το Τμήμα Υπερβαρικής Καταδυτικής Ιατρικής του MediOne Γλυφάδας διαθέτει θάλαμο υπερβαρικής οξυγονοθεραπείας 12 + 2 θέσεων με αναπαυτικά καθίσματα , 2 τηλεοράσεις , κλιματισμό και μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν στον χρήστη να βλέπει έξω. Εάν σκέφτεστε τη ΘΥΒΟ για αθλητικές επιδόσεις, ανάκτηση τραυματισμών ή άλλους όρους, επικοινωνήστε με το 210 9632396, ώστε να προγραμματίσετε την 1η σας επίσκεψη και να γνωριστούμε από κοντά!

 

«Αξία μας είναι ο Άνθρωπος»