Παγκόσμια Ημέρα Καρδίας

   29η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας, αφού βάση στατιστικών, το ήμισυ των θανάτων από τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα οφείλονται σε καρδιαγγειακά. Έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων μας, για τον πιο δυνατό και ουσιαστικό μυ του ανθρώπινου σώματος, της ίδιας μας της ζωής.


   Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι τα ανεβασμένα επίπεδα χοληστερόλης, η υπέρταση, η παχυσαρκία, το κάπνισμα και το οικογενειακό ιστορικό, αυξάνουν τις πιθανότητες καρδιακής ανεπάρκειας, εμφράγματος και εγκεφαλικού.


   Συμπτώματα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αψηφούμε, θεωρούνται:


• Ο πόνος στο στήθος ή γύρω από αυτό.
• Ο έντονος βήχας και η δύσπνοια.
• Οι συχνές ζαλάδες, η ναυτία και η λιποθυμία.
• Η αδικαιολόγητη και χρόνια κόπωση και κατά συνέπεια αδυναμία.
• Ο άστατος καρδιακός παλμός όπως η ταχυπαλμία.
• Η ξαφνική εφίδρωση χωρίς λόγο.
• Το πρήξιμο στα πόδια ή στην κοιλιά.


   Η πιο σημαντική αιτία για μια υγιή και γερή καρδιά είναι η διατροφή και η σωματική άσκηση. Στην πρώτη θα πρέπει να περιλαμβάνονται ξηροί καρποί και σπόροι για τις πρωτεΐνες τους, φρούτα και λαχανικά ενώ η δεύτερη θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα για 30΄


   Αντίθετα όταν γίνεται υπερβολική κατανάλωση στο κάπνισμα, στο αλκοόλ, στα γλυκά, στο αλάτι και στα τυποποιημένα τρόφιμα και ποτά, αυξάνει κατά πολύ την πιθανότητα εμφάνισης κάποιου καρδιαγγειακού συμβάντος.


  Όλοι έχουμε δικαίωμα στην καλή ζωή, βασική προϋπόθεση όμως είναι η ΥΓΕΙΑ !!!

   Κλείστε άμεσα το δικό σας ραντεβού για τον Ετήσιο Καρδιολογικό Έλεγχο με Αξιόπιστα Αποτελέσματα , επικοινωνώντας με μία από τις Υπερσύγχρονες Μονάδες μας, στην Αττική (Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Δραπετσώνα, Πέραμα, Σαλαμίνα) και στην Φθιώτιδα (Αταλάντη, Λαμία).

 

« Αξία μας είναι ο άνθρωπος»