Καλοκαίρι στην παραλία… οι κίνδυνοι ελλοχεύουν!!!


 Στην Ελλάδα, οι λέξεις «καλοκαίρι» και «παραλία» , είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, όλοι ονειρευόμαστε αποδράσεις στη θάλασσα, βουτιές σε κρυστάλλινα νερά με τον ήλιο να καίει. Εικόνα ανεκτίμητης αξίας… που μπορεί εύκολα να μετατραπεί από παράδεισο σε κόλαση , αν υποτιμήσουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν…!!!


  Το κολύμπι έχει κανόνες προς αποφυγήν πνιγμού, με κοινό παρανομαστή: «Να μην υπερεκτιμάμε ποτέ τις δυνάμεις και τις ικανότητές μας» . Οι πιο σημαντικοί είναι το άδειο στομάχι και όταν υπάρχουν παιδιά, δεν πρέπει, για κανέναν λόγο να απομακρύνονται από το βλέμμα μας καθώς συχνά συμβαίνει να παρασύρονται από το παιχνίδι με τα κύματα.


  Επίφοβη είναι και η ανεξέλεγκτη έκθεση στον ήλιο . Η χρήση αντιηλιακού με υψηλότερο δείκτη, βοηθάει στην προστασία από τυχόν εγκαύματα, ενώ η χρήση καπέλου ή ομπρέλας από Ηλίαση. Η κατανάλωση νερού, χυμών ή αναψυκτικών, βοηθάει αρκετά.


Όσον αφορά την άμμο , ως γνωστόν , αποτελεί καταφύγιο ιών, βακτηρίων και μικροβίων που μπορούν να προκαλέσουν νοσήματα στον οργανισμό μας. Συχνότερο σύμπλεγμα αυτών, είναι και ο Σταφυλόκοκκος . Προκαλεί λοιμώξεις σε διάφορα σημεία του σώματός μας, ζει στη θάλασσα, αναπαράγεται στην άμμο, βρίσκει πρόσφορο έδαφος όταν υπάρχουν πληγές και παρουσιάζεται ως σπυράκι που μπορεί να εξελιχθεί σε απόστημα.


  Η θάλασσα ή η πισίνα που θα κολυμπήσουμε, πρέπει να πληρούν προϋποθέσεις, καθώς το νερό αποτελεί τον πιο γρήγορο τρόπο εξάπλωσης μικροβίων. Με μία λάθος επιλογή, μπορεί να προκληθούν επιμολύνσεις τραυμάτων, δερματοπάθειες, προβλήματα στους ρινοφάρυγγα, ωτίτιδες, επιπεφυκίτες, ουρολοιμώξεις και κολπίτιδες . Για την ασφάλεια λοιπόν της υγιεινής μας, δεν ξεχνάμε ποτέ, το επανειλημμένο πλύσιμο των χεριών και τη συχνή αλλαγή του μαγιό μας ή το ξέβγαλμα αυτού . Επίσης, μπορεί να επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις από τυχών τσιμπήματα δηλητηριωδών θαλάσσιων οργανισμών .Σε αυτήν την περίπτωση που πρέπει να έχουμε πάντα μαζί την αμμωνία, αλοιφή για τα τσιμπήματα ή αντισταμινικά χάπια προς την αποφυγή αλλεργίας. Κομπρέσες με ξύδι καταπραΰνουν αρκετά το τσούξιμο και την φαγούρα.


Χαιρόμαστε τη θάλασσα και διασκεδάζουμε, εκτιμώντας πάντα τους παράγοντες που την περιβάλλουν.

 

Ο Όμιλος MediOne Health Care  σας εύχεται
Καλές και Ανεπανάληπτες Βουτιές!!!

 

«Η Αξία μας είναι ο Άνθρωπος!!!»